www.hemelsevriend.nl

Samenvatting Kinderboek


'Wouter en zijn hemelse vriend' is een rijk geïllustreerd voorleesboek voor kleuters van 4 tot en met 6 jaar. Het boek laat kleuters op een eenvoudige wijze kennis maken met geestelijke gidsen (hemelse vrienden), helderziendheid, het leven na de dood, geïnspireerde dromen, geestelijke uittredingen en reïncarnatie, zoals dit alles beschreven is in de boeken van Jozef Rulof. De kleuters horen en zien in dit boek dat ze net als Wouter nooit alleen zijn en altijd kunnen vertrouwen op hun beschermengel die hen helpt, zelfs al kunnen ze die niet zien.

Wouter is een bijzondere kleuter. Hij is helderziend, hij heeft 'hemel-ogen' en kan daardoor zijn beschermengel Angelo zien en met hem spreken. Als hij slaapt wordt hij door zijn engel Angelo meegenomen op verschillende 'hemelreizen'. Angelo laat hem zo het hiernamaals zien, waarin Wouter zijn overleden opa weer kan omhelzen en met hem praten. Ook zijn hondje Toby die dood is, mag hij in de 'hondenhemel' weer opzoeken. Zo merkt Wouter dat hij niet meer verdrietig hoeft te zijn. Door zijn geestelijke uittredingen met Angelo leert hij heel veel over het leven na de dood.

Maar ook op aarde helpt zijn hemelse vriend hem als Wouter bang, verdrietig of verdwaald is. Angelo laat hem soms wat zien uit zijn vorige levens, waardoor Wouter beter begrijpt waarom hij ruzie heeft met zijn broertje of waarom hij bang is voor water.