www.hemelsevriend.nl

Over ons

De tekst van dit boekje is geschreven door Alice Vrebos en de illustraties zijn getekend door Yvonne van Oosterhout.

Wij (Alice en Yvonne) hebben dit boekje gemaakt omdat we graag de geweldige inzichten en vergezichten die we gekregen hebben door het lezen van de boeken van Jozef Rulof ook aan onze kinderen en kleinkinderen willen doorgeven. We zochten daartoe een vorm die goed aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen die vaak nog heel 'open'en ontvankelijk zijn voor de onderwerpen die in ons boekje beschreven staan en in beeld gebracht zijn. Daarom hebben we korte afgeronde verhaaltjes geschreven en uitgetekend, die goed herkenbaar zijn in het dagdagelijks leven van jonge kinderen.

We hopen dat we met dit boekje ook andere ouders een middel kunnen aanreiken om op een aanschouwelijke wijze over het leven na de dood te vertellen. Het boekje kan zo de vraag beantwoorden: Hoe vertel ik het mijn kinderen.... als jonge kinderen vragen hebben over de dood van een geliefde oma of opa, of knuffeldier. Of 'waar woonde ik mama, voordat ik bij jou in de buik kwam?' of 'Ben ik altijd een jongetje geweest, papa?' Je hoort ook wel eens dat jonge kinderen met herinneringen aan vorige levens zeggen: 'Mijn echte mama zag er anders uit'. Al deze thema's worden in ons boekje belicht.

Als moeder en oma hebben we met veel plezier aan dit boekje gewerkt en we hopen onze vreugde met jullie te kunnen delen.